Actueel

Nieuws

Natuurlijke Klimaatbuffers: meer veiligheid met meer natuur!

15 mei 2020

Droogte. Hittestress. Wateroverlast. Zeespiegelstijging.
We lezen erover en ervaren het zelf aan den lijve. Klimaatverandering bedreigt onze veilige en mooie leefomgeving.

Om ons land te beschermen wordt vaak als eerste gedacht aan hogere dijken of grotere gemalen. Er is echter meer mogelijk dan alleen technische oplossingen. Een oplossing die naast aan meer veiligheid ook bijdraagt aan meer biodiversiteit, een aantrekkelijker landschap en een gezondere leefomgeving. Hoe dan? Met Natuurlijke Klimaatbuffers. Met méér natuur ons land beschermen tegen klimaatverandering, het kan! Natuur als golfslagbreker, als CO2 opslag, als groene airco, als natuurlijke spons, als beschermende vooroever van dijken of als waterberging, er zijn zoveel mogelijkheden.

In onze digitale, interactieve GroenLunch nemen sprekers Matthijs Nijboer (Natuur- en Milieufederaties) en Chris Bakker (It Fryke Gea) u graag mee in de boeiende wereld van Natuurlijke Klimaatbuffers. Zij vertellen over de coalitie Natuurlijke Klimaatbuffers (CNK), geven uitleg over zes typen klimaatbuffers en laten inspirerende werkende voorbeelden uit de praktijk zien.

Tijdens de Groenlunch is het mogelijk vragen te stellen in de chat. Wij verzamelen en beantwoorden een selectie aan het einde.

Kijk mee

Gaat u ook meekijken? En wilt u via de mail een herinnering ontvangen wanneer de livestream begint? Meld u dan aan! Aanmelden is niet verplicht. U vindt de links naar de livestreams ook op deze pagina.

Om 12.00 uur begint de lezing. Einde van de lezing is om 13.00 uur.

Waar: YouTube (link volgt), Facebook (Ik hou van Fryslân) Twitter (FMF Twitter).

Datum: maandag 25 mei

Tijd: 12.00 – 13.00 uur

De Groenlunch wordt technisch verzorgd door GeoCast Media.

 

Natuurlijke Klimaatbuffers: meer veiligheid met meer natuur!