Actueel

Nieuws

Podcastserie 'Over Water en Klimaat'

27 januari 2020

De deltaprogramma maakt een podcastserie 'Over Water en Klimaat'. Experts, wetenschappers en beleidsmakers namen tijdens het Deltacongres plaats achter de microfoon, om te praten over zes onderwerpen. Aflevering 1 en 2 zijn op 22 januari 2020 gepubliceerd.

Hoe te vinden?
Wie al bekend is met podcasts zoekt in de podcast-app naar ‘Over Water & Klimaat’. Als dit je eerste kennismaking met podcast is, kun je terecht op www.deltacommissaris.nl/podcast voor meer info en afluisteren.

Geplande afleveringen:

  • Aflevering 1: Zeespiegelstijging
  • Aflevering 2: Droogte en verzilting
  • Aflevering 3: De crisis van een overstroming
  • Aflevering 4: Deltaprogramma in de stad
  • Aflevering 5: Young Professionals en water
  • Aflevering 6: In gesprek met deltacommissaris Peter Glas

Deze afleveringen worden van 22 januari tot en met 19 februari wekelijks op woensdag gepubliceerd.
Over Water & Klimaat - de podcast over de toekomst van onze delta

De eerste aflevering gaat over alle ins en outs van zeespiegelstijging. Te gast zijn Rob van Dorland van het KNMI en Titus Livius van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.
In aflevering 2 spreken gasten Imme Benedict (Wageningen University & Research) en Bert Boerman, gedeputeerde van de provincie Overijssel, elkaar over droogte en verzilting.

Over Water & Klimaat is de podcast van het deltaprogramma. Wat doet Nederland om te zorgen dat we droge voeten houden? Hoe zorgen we voor voldoende water in droge tijden? Is Nederland wel voorbereid op een veranderend klimaat?

Podcastserie 'Over Water en Klimaat'