Ambassadeurs

Ambassadeur Mirjam de Neef

Rhoon

Ik ben klimaatbufferambassadeur omdat ik me zorgen maak over de leefbaarheid van onze planeet en onze directe omgeving in het bijzonder. We hebben nu al te maken met extreem weer en dat wordt alleen maar erger.

Als klimaatbufferambassadeur wil ik meehelpen om natuurlijke klimaatbuffers meer bekendheid te geven zodat beleidsmakers als vanzelf kiezen voor deze oplossing waarbij de gevolgen van klimaatverandering kunnen worden opgevangen. Bijkomend voordeel is dat de natuur meer ruimte krijgt en zich kan herstellen van de schadelijke gevolgen van menselijk handelen.

Mijn favoriete klimaatbuffer is Klimaatbuffer IJsselmonde. Deze ligt vlakbij waar ik woon. Ik geef al enkele jaren, samen met andere vrijwilligers van Natuurvereniging IJsselmonde, les over de klimaatbuffer op basisscholen. Hierbij trekken we met de kinderen het gebied in nadat ze uitleg hebben gekregen over de klimaatbuffer. Deze les is ooit ontwikkeld door ARK Natuurontwikkeling.

Tevens heb ik door het gebied van klimaatbuffer IJsselmonde en de Blauwe Verbinding waar deze deel van uit maakt een fietsroute gemaakt. Deze is te vinden in de IVN routeapp.

Mirjam de Neef